Textile Master puhdistusaine 500ml

Textile Cleaner on erikoispuhdistusvalmiste, joka soveltuu melkein kaikkien kuitujen käsittelyyn (luonnonkuidut, keinokuidut, sekakuidut ja mikrokuidut). Tuote ei sovellu täysvillalle eikä silkille. 500 ml:n suihkepullolla voidaan puhdistaa keskimäärin 12 sohvan istuinosaa.

 

17 

Textile Master puhdistusaine 500ml

Tuoteinfo

Tekstiilien hoito

 

Tekstiilejä valmistetaan luonnonkuiduista (kuten puuvilla, pellava tai villa), muunnetuista luonnon kuiduista (kuten viskoosi tai raion) sekä tekokuiduista (kuten polyesteri, polyamidi ja mikrokuidut). Eri kuitutyypeille ovat ominaisia paitsi erilaiset rakenteelliset ja kemialliset piirteet, joista kuidun vahvuus ja tahrojen vastustuskyky riippuvat, myös kuitutyypin tarvitsema hoitomuoto. On hyvä tietää, mistä kuiduista tekstiili on valmistettu, jotta sitä käsiteltäisiin oikealla tavalla.

 

Tekstiilien normaali hoito

 

Tekstiilin koostumuksesta (luonnonkuitu, teko- tai keinokuitu tai mikrokuitu) riippumatta on sen hoidossa suositeltavaa seurata tiettyjä yksinkertaisia sääntöjä. Näin säilytetään tekstiilin ominaisuudet muuttumattomina ja vältytään korjaamattomilta vahingoilta (tutustu seuraaviin ohjeisiin).

 

1. Pölyn poisto

Kaikki hankauksen kohteeksi joutuvat tekstiilit, kuten istuimet ja matot, vaativat viikoittaisen pölynpoistokäsittelyn. Näin vältytään mikrohiukkasten työntymisestä tekstiilin kuituihin. Mikrohiukkasten mekaaninen liike kuidun sisällä tämän normaalissa kulutuksessa aiheuttaa kuidun rikkoutumisen. Ellei pölyä poisteta säännöllisesti, tekstiilit altistuvat nopealle kulumiselle.

 

Kun poistat pölyä tekstiilipäällysteisistä huonekaluista, käytä pölynimuria, jossa on huonekaluille tarkoitettu pehmeä harjasuutin tai normaali, mattojen puhdistukseen sopiva lisäosa.

 

2. Puhdistus

Kaikki normaalikäytössä olevat tekstiilituotteet tulee pestä säännöllisesti, ettei lika pilaa tekstiilin ulkonäköä. Muussa tapauksessa lika ja hiki tunkeutuvat kuitujen sisään haalistaen ja heikentäen materiaalia.

 

Kaikki ne materiaalin osat, jotka joutuvat kosketuksiin ihon kanssa, tulee pestä huolella ainakin 6 kuukauden välein, jotta kuituihin ei pääse hien rasvahappoja. Vaikka tekstiileissä ei olisikaan likatahroja, ei se kuitenkaan tarkoita, etteikö hiki olisi jo tunkeutunut kuituihin.

 

Tekstiileihin tarttuneen lian poistamiseksi ei riitä, että pöly poistetaan tekstiilin pinnalta, vaan puhdistus on suoritettava perusteellisesti.

Lisää tietoa

Textile Master puhdistusaine 500ml

Arvostelut

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Textile Master puhdistusaine 500ml”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *